CM Alumnit

Cantores Minores -poikakuoron kuusikymmenvuotisen historian aikana on sen riveissä laulanut yli 3000 poikaa ja nuorta miestä (yllä kuvassa parisataa CM-alumnia Tuomiokirkon portailla). Monelle heistä musiikista on tullut tärkeä osa elämää ja osalle siitä on tullut myös ammatti. Kuoron riveistä on kasvanut niin oopperasolisteja, kapellimestareita, kuoronjohtajia, kevyen musiikin artisteja, jazzmuusiikoita kuin kirkkomuusikoitakin. Alumnien mottona on 'Kerran Cantislainen, aina Cantislainen'. Tätä mottoa tähdennetään myös CM-alumnitoiminnassa. Lähitulevaisuuden tavoitteena on saada mahdollisimman suuri joukko CM-alumneja mukaan kuoron tukitoimintoihin. Alumnitoimintaan voi ilmoittautua mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteella cmalumnit(a)cantoresminores.fi.

Jos olet entinen Cantislainen voit myös liittyä CM-alumnien Facebook-ryhmään ilmoittamalla siitä halukkuutesi ko. Facebook-sivustolla.

CM Alumnitoimikunta

CM Alumnitoimikunta on kannatusyhdistyksen hallituksen 1.2.2006 perustama toimikunta, jonka tehtävänä on suunnitella CM Alumnikuoron ohessa tapahtuvaa yhdistyksen alumnitoimintaa. Työryhmä raportoi toiminnastaan säännöllisesti yhdistyksen hallitukselle. Alumnitoimikunnan vetäjänä toimii CM-alumni Kari Toikkanen.

CM Alumnikuoro

Cantores Minores Alumnikuoro toimi aikaisemmin viiden vuoden välein kuoron juhlavuosina. Toimintaa päätettiin säännöllistää vuonna 1993, jolloin CM-poikakuoro vietti 40-vuotisjuhlia. Alumnit ovat laulaneet vuosittain 3 - 4 konserttia joko osana CM-kuoron konsertteja tai pitäneet omia esiintymisiä. Laulajat kootaan erikseen jokaista projektia varten entisten Cantores Minores -kuorolaisten joukosta. Alumnit harjoittelevat projektikohtaisesti yleensä n. 10 kertaa vuodessa. Laulajia kuorossa on n. 20-50. Alumnikuorossa on edustettuna laulajia kuoron jokaiselta vuosikymmeneltä. Alumnikuoro on tehnyt menestyksekkäitä konserttimatkoja mm. Viroon (1996), Saksaan (2000), Englantiin (2004) sekä keväällä 2010 Italiaan. Pääosa CM Alumnikuoron laulajista ovat jatkaneet lauluharrastustaan jossakin pääkaupunkiseudun kuorossa ja ovat esimerkkeinä siitä merkittävästä musiikillisesta kasvatustyöstä, jota Cantores Minores Suomessa tekee. CM Alumnikuoroa johtaa Hannu Norjanen.

CM Swing

CM Swing – svengaavat pikkukanttorit – on kevyeen musiikkiin suuntautunut 7 jäseninen lauluyhtye, joka perustettiin Cantores Minores–kuoron yhteyteen syksyllä 2002. Yhtyeen kaikki laulajat ovat Cantores Minores -poikakuoron kasvatteja. CM Swing harjoittelee viikoittain ja esiintyy omissa konserteissa sekä yksityis- ja edustustilaisuuksissa. Yhtyeen ohjelmisto käsittää musiikkia Beatlesin hiteistä aina Bellmannin klassikoihin. Vaikka CM Swingin ohjelmisto onkin painottunut kevyeen musiikkiin, se sisältää myös perinteisempää mieskuoromusiikkia monilta eri tyylisuunnilta. Yhtye sovittaa pääosan kappaleistaan itse. Yhtyeen toimintaa johtaa Thomas Grönholm. www.cmswing.fi